Bu ödül, Serem Petrol ve Kimya Sanayii Tic. Ltd. Şti. vasıtası ile, tamamen eğitim ve öğretime destek amaçlı olup, öğrenci ve öğretim görevlilerine mütevazi bir teşvik unsuru yaratmayı hedeflemektedir. İlk olarak 2013 yılı Ekim ayında verilmeye başlanmıştır.

Dr. Haluk Sanver Ödülü, her yıl, bir önceki akademik dönemde ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü bünyesinde tamamlanan doktora tezleri arasından "Seçici Kurul" tarafından belirenecek bir teze; Dr. Haluk Sanver Bursu ise, ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü  doktora öğrencileri arasından "Performans Ödülü" alan, yani derslerini (7 adet) iki dönemde, program bazında Doktora veya Lisans Sonrası Doktora, en yüksek genel not ortalaması ile tamamlayan öğrenci/öğrencilere verilir.

Dr. Haluk Sanver'in kısa özgeçmişi:

1966 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Dr. Haluk Sanver, 1970 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği'ni bitirdi, 1974 yılında Kanada'da bulunan New Brunswick Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. Önce TÜBİTAK, sonra Alemdar, Organik Kimya, Pursan gibi özel şirketlerde araştırma ve proje çalışmaları yaptı. 1987 yılında, kendi şirketi SEREM'i kurdu, madeni yağlar ve yağ katkı maddeleri uluslararası temsilciliği yaptı. Evli ve iki çocuk, iki torun sahibi Dr. Sanver, aynı zamanda Şili İstanbul Fahri Konsolosudur.

Dr. Haluk Sanver Doktora Ödülü
 Dr. Hatice Ceylan Koydemir  2013